Thursday, July 30, 2009

Tempahan Tart Jem Nenas

Tempahan tart jem Nenas untuk Hari Raya dibuka sekarang..
X reti2 ke..tak lama lagi nak puase..pastu raye...
So, x reti2 nak tempah kueh raye? Takkan nak jamu
tetamu korg ngan smekut cecah air kopi je kott??

Makanye...haruslah korg oder byk2 tart jemm ni yer.
Sodaappp...

Ni hah sebalang ade 50 bijik tart jem.
Regenye cume 22 hengget ye tuan-tuan dan puan-puan...
pakcik-pakcik dan makcik-makcik...x la bermakna yg bujang2
x ley oder lak..bulehhh...
Order yer jgn tak oder.

Ni aku kasi show off skit cemane rupe sebalang kueh yg
bakal korg dpt klu oder ngan aku... 1 balang = 50 bijik = RM 22 tunai...

Nih kasi zoom skit...mantap...original home made. Buleh oder by email : d_xeroxiatte@gmail.com

by YM : honey_craykezz@yahoo.com

by SMS/Call : 012-5091262.

Tuesday, July 28, 2009

Pesta malam muda mudi...

Rupa2nya anak aku sorg ni ade minat ngan sorang pelakon veteren ropanya...ntah mana dia nengok mahmud june berlakon ntah...sampaikan terbawak2...kalo tak caye tengok lah show ni....
video
yang ni pak ma'on tak ori....pak ma'on moden gelek lagu BONG.....

video
yang ni baru pak ma'on ori....mcm2 la dik...asalkan bahagia....

IKLAN FREE BLOG

Waiz berceloteh....

Nak citer skit pasal hobi abh aku ni....
sorg yg suka mengumpul kete...
pastu kat kete tu dia suka tampal-tampal sticker buat kolaj...
mcm budak sekolah buat assignment pendidikan seni...
tapi yg best nye dpt gak blog ni menepek kat kete dia...
buat la abh oi...asalkan bahagia...
dpt gak promote blog ni....
Ni masa mira L5 dia masih wujud...cantik gler kete ni lepas cat...tapi sayangnye abh aku ade minat lain lak...dia jualnye kete ni lepas cat...bestnye kete ni sbb ade iklan blog & terpampang nama aku sebesar alam...best ooo...tapi dh jual...itu yg tak best tu....

haaa....ni dia kete terbaru abh aku bersama sticker iklan free kat cermin....ni buat aku syg kat abh aku ni....baiknye iklan kan...siap tolong jadi model...tapi yg tak bestnye nama aku dah takde...abh tanak buat...mama tanye nape abh tanak buat nama waiz???abh jawab tunggu lah nanti abh cat kete kaler kuning dulu....wah jiwa muda tul abh ni...tak menyedor diri dah tue...abh jwb 'lum tua nor lagi'..'lum 30 lagi'...hahahaha...lantakla bah...janji bahagia...

Friday, July 17, 2009

Makan besar kat Tasik Idaman...

Nih citer last week ye..
Dah berkarat skit lah...

Nak dating n mkn sodap punya pasal..
So,aku pun dgn brani nye ajak my husby g mkn besar dekat
Tasik Idaman, Sg. Buah...
Bukan ape takut gak klu2 cadangan aku ditolak.
Tp..yezz boss setuju al-maklumlah aku yg kuar duit..
dia bawak je..so..ape ader hal??

Makan kat sini best tau..Nak2 lagi klu ko pilih
tmpat terapung kat tasik tuh..
mmg kenkadang tuh rase terapung2 skit lah.
Agak2 spesis yg mabuk laut tu..xyah lah gedik nk pilih
duduk kat situ ye...

Dah lama gak ktorg x dtg sini..
Bukan ape malas nak meredah hutan belantara nun...
Tp kali ni demi mkn sedapp...ktorg gagahkan jugak..

Wahh makan besar koo..
disebabkan aku yg belanje, make dgn itu aku brani
mengoder mkn besar2ann.

Nak mkn 3 org jer tp mengoder x hengat...
Mcm2 ade...kali ni ktorg oder nasik putehh + ikan pari bakar +
tomyam + ulam + sambal belacan + kerang bakar + kerabu sotong..
Klu bab2 kerabu kat restoren nih memamg mabeless...

Budak nih jer yg x reti2 nak dok diam...x dpt ktorang nk menikmati mkn2 dgn sesungguhnya..
Sempat la berposing skit ngan super bike..
Disebbkan malam n kamera pun x ckp canggih..so, x dpt le aku nk show view kt blakang tu yer.Excelly blkg tu ade tasik..dingin jer dok kat sini.
Kat sini slain makan...ko ley dengar dj berceloteh...buleh main paint ball..n memacam lagi lah..

nak tahu detail di sini yerr...http://www.tasikidaman.blogspot.com/

Sunday, July 12, 2009

ke tepi...ke tepi...kete acik laju ni....

video
video
video

Friday, July 10, 2009

Promo time...

Ari ni aku nak pomote skit tudung yg aku pakai smlm..
Taraa...tudung ariani scallop polka dot..
ntah betul ke tak namenye...sukati je aku bg nama tuh..
Ade aku kesah??Yg pasti tudung ni ade awning mcm tudung ariani tu...
bleh pusing2..tuk nampakkan betuk scallop cam kain langsir tuh.
Lebey kurg camnilah hasilnye..

Excelly tudung nih aku tempah kat sorg minah ni..
kwn aku jugak..heheh...
So, klu ade yg terbekenan boley jer klu nak aku rekemenkan...
ko cakap jer nak design per..kaler per...
ko nak labuh..nak pendek smpai nmpak tut..
pun bolleh...
sume setellah...

Ok..sekian saja promo kali nih...

Thursday, July 9, 2009

Po'Sen...

Penah dengar nama Po'Sen?? Po'Sen yang aku nak cite nih
x de kaitan ngan mana2 Pak Usin ye...
dan x de kene mengena dengan citer Esah lima po sen tu...

Po'Sen yg aku nk cite ni sebuah restoran berkonsepkan rimba
kat Kajang nun..Ntah camne dpt name gitu jgn tanye aku..

Tp agak2 klu sampai mesjid Kajang tu boleh
la ikut jln blkg mesjid tu,pastu ko akan jumpe
satu restoran kat sebelah kiri ko...
Hah klu kat depan tu ade sign Po'Sen tu dialah tuu...
mknn kat sinun not bad...

Klu rase2 nk try mkn dibawah pokok Pontianak..
bwh cahaya yg ala..ala gitu...nk romantik2 ke..
buleh le try mkn kat sini...

Cehh terpomote pulak...xde maknenyer..
kannye aku dpt komisyen punn..

Nilah restoren tu...xleh nk snap byk2..takut snap2 pokok pontianak...
yg kuar nye cik ponti...heehee..
Menu mkn malam td..nasik puteh..ayam kesum n ayam halia..
nak jimat wehh..x leh oder bagai2..

Cerita ari Ahad..

Last Sunday...
biasalah klu ujung mggu nih mesti ade yg nk kawin..

Sejak 2 menjak nih byk lak aku dpt kad kawin.
Gamaknye musim mengawan skarng nih...
hehee...tak pegi..xleh gak sbb rate2 yg jemput aku
nih sume berpenat jerih dtg ms aku kawin dulu...
tp apsal la sume nye nak kawin skarg gak
sengkek aku nk bg prezen..hahaha...

Nak taknak kene gak pegi walaupun jauh..
Kali ni turn adik2 corse mate aku lak kawin...
yelah musim diorg dah smpai...
Hengat aku sorg je ke yg nak kawin..
org len pun nk kawin jugak..

Makenye...dpt le jumpe ngan kos mates aku ms kat uitm dulu..
bdk2 nih klu nak jumpe tem kenduri je..
klu nk wat gathering kem salam le..
lgpun klu wat gathering kat umah org kawin leh mkn free..
Jimattt....

Hengat aku kedekut sgt nak bg prezen...
berpenat lelah tau nk wrapping nih..
Tapi suke sbb pgntin ckp adiah aku len dr yg len...
Tgk le sape yg pilih...made in Thailand x men tau..
Nak tau isi kandungan kene lah tanye si mapelei...

Kat bwh ni sume muke cam budak2 je lagi aku tgk...lum der tokoh nk jd bini org...
Ni lagi satu...nmpak nar aku je tua sorg2...
apsal aku sorg je yg dukong anak??Dip Comp. Sc. Uitm Seri Iskandar 2002-2005...selebehnye tak dpt dikesan...Sume pun aku tgk mcm bebudak je lagi... camne nak kawin..

Cerita ceritu ari sabtu...

Sabtu nun, pas je gi amik copy geran n gadaian umah kat Serdang..
ktorg pun memulekan operasi ronda2 buang minyak kete..
Bermula dr Serdang trus ke Melawati...
pas2 singgah lak Tmn Melati semate2
nak cr mkn tgari..
Maklumlah kat situ kan sederet kedai makan semate.
Mule cam nak makan kat Ulik Mayang tu..
tp cam buhsan lak dah biase mkn kat situ..
Nak try kat Sabak tp humang haii..RM25 per head tuk bbq n steamboat.
Tgh2 rembang lak nak mkn steamboat bagai...xde maknenye.
Nak mkn kat Memori Corner...
Xde org pun kt sinun..
Last2 pilih Leha Kelfood...
x best pun kedai nih..
Ade ke patut dia charge 29 hengget tuk
nasik putih 2...
ikan bakar 2 eko...
ulam...air asam...n melo es...x logik kan??
Mengcekik darah namenye nih.

Pas je perut penuh..
g jenjalan kat Cheras lakk...
Konon misi mencari idea n konsep umah br nanti...
Semangat siottt...padahal x nyedor diri..mcmlah
duit nye ader riburiban...

Ade aku kesah??Yg penting leh cuci mate...
Last2 dua2 dah tahap nyesal dewa2 dah ni..
Ape taknye mcm2 bende yg berkenan di hati...
fuluss je xde..kuangkuangkuanggg....

Lam pada tu sempat gak amik kesempatan mengdekorasi umah..
hasil bantuan mamat nih...Punyelah friendly mamat nih...takat ko nak mintak
dia consult n design free no hall nyer lah...
Siap dia buleh refer floor plan n draw kan kitchen kabinet laie..

Ko ckp je nak camtu..nk camni..tambah tu..tambah nih..setel...tggl sedia fulus jerr...

Antara pilihan hatiku...klu xde rmk10K jgn mimpi le Jahh...
Asal snap gamba jer..msti si kenit nih menyelit...

Mcm2 curtain n wallpaper ade...modern..english..mmg cun..leh tempah jahit trus..

Mlm lak b4 blk sempat lagi menyinggah kt Mines...btl2 jalan namenye nih...Mkn mlm ktorg kat sini...
Air yg mengujakan tekakk...klu nak mkn yg sweet2 mmg molek le ke sini...
Ni lak menu dinner aku..curry laksa wif mocha n grass jelly..ye ke? x bp nak hengat lahh..
Pass mkn je trus cargas blk..cow cincau...

Tuesday, July 7, 2009

Kesian die...

Haiii....umah aku skrg ni dah cam spital..
penuh ngan ubat-ubatan...
Ape tidaknye klu tak anak demam...
bapak dia lak demam...sakit sendi...sakit urat..
dan yg sewaktu dengannye...

Semalam....
ade org tu pegi klinik lagi sbb dah tak tersangat le
sakit pinggang....makenyer dapat le habuan injection kat tutt....
ubat tahan sakit n memacam ubat lah lagi..
Sian dia. kan?kan??
Tp best ri ni dpt MC..So,leh bertido2an di umah..

Doc cakap sok-besok klu x lega gakk...
Sile kembali ke klinik tuk rawatan lanjut...
Wuishhh harap2 xde pepelah...
Risau lak aku...
Mintak2 ari ni lega kott...

So, kpd empunyer pinggang yg sakit...
sile berehat lah anda sepuas2nyee...

Jadinyer bertambah2 le ubat kat umah ktorg nih...
Ntah mana satu le nak mkn...
Pecah rekod...selama 5-6 taun kije..nilah 1st time tuan punye bdn dpt MC wehh....

Friday, July 3, 2009

Men tepek gamba

Nating 2 say...
Nating 2 apdate...
Nating 2 bebel...

Tp rase cam nak men tepek gambar byk2 kat sini...
Meh layan gamba meh...

Ni continue family day kt PD ari tu...

Hamper yg ktorg dpt mlm tu...Kemain sukeee budak tu dpt hamper...peluk x hengat. Cam dia sorg je yg dpt hamper...

Muke teruje dpt hamper...
Bersama Upin dan Ipin...Hikhikhikkk....
Kwn2 sume tgk kamera tu...
Jenuh control perut...


Yg kat bwh nie..layan jelah...Maleh dah nak ltk caption2 bagai...ni sume muke2 lupe diri bile jumpe camera...muahahahaha..