Wednesday, December 30, 2009

Hijrah

Mungkin agak terlambat utk aku ucapkan "Salam Maal Hijrah 1431H". Camne pun aku tetap nak berkongsi citer sempena Maal Hijrah yang lalu. Alhmdulillah, pada 1hb Muharram 1431H, yang lalu kami telah pun berpindah ke rumah baru kami. Walaupun belum rasmi memindahkan semua barang dari rumah lama....tp itulah malam pertama kami di sana. Sebenarnya urusan pindah memindah ni terpaksa diawalkan disebabkan tuan umah sewa mintak kami kuar awal utk kemasukan penyewa lain (ceis, dah tak sesabor lah tu nak kami kluar...hello ktorg bayar sewa full tau bulan ni..mintak balik separuh sewa tu kang). Makenye, kami pun pindah ler sikit demi sikit...Lagipun plan asal, family dr kg nak dtg...so, terlanjur diorg nak dtg, kami pun bercadang kumpulkan semua family baik dari sebelah aku mahupun suami utk majlis solat berjemaah, bacaan Yassin dan sembahyang Hajat. Dan Alhamdulillah, majlis dapat dijayakan pada hari Sabtu, 19-12-2009.

Thanks pada semua yang sudi menjayakan majlis dan meramaikan jemaah. Pada yang tak terjemput...hard to say I'm sorry..bukan ape majlis lebih kepada pengumpulan ahli2 keluarga. So, maklum jelah family aku sndiri dah gabak + ngan family mertua..so, klu jemput ramai2,mana pulak aku nak taruk korang sumer? Umah aku pun kannye besor nau. So, nanti2 klu aku ade rezeki lebih aku jemput lah korg tuk house warming ke..x pun korg tggu jelah open house next-next year yeh. Anyway, sape nak dtg menyinggah tu...dtg jelah tp korg jgn ngutuk2 lak sbb umah aku tak lah selawo mane.

Tingin gak nak uplod gambo majlis tu tp adalah amat menyedihkan sbb xde sape pun yg snap gambo time tuh..Aku lak??Oii hagak2 ler..xkanlah tuan umah sibuk lak nak bergambo bagai.. tugas aku ialah melayan tetamu..so, adalah tidak sesuai tuk berposing2 ape lagi jd tukang ambik gambo..makenye aku terpakselah wat n3 tak bergambar nihh..buhsan kan pjg jele aku membebel? Hahhahh..Wat everlah.

Thursday, December 17, 2009

Berpiknik bersama keluarga mertua...

Sampai dah nak ber-ct panjang skali lagi..baru aku smpat tuk memasukkan gamba ini...
Ekcelli dah lame nak wat n3 ni cume lost pics yg berkaitan..So, skrg dah jumpe..Meh aku citer meh..Ni aktibiti aku mase ct raye aji yg lampau...Mase ni ktorg konvoi ke umah akak ipar aku..Agenda utama adalah memetik..mengait..dan memakan buah rambutan beramai-ramai..Adelah lam 3,4 bijik kete kakak-kakak ipar aku..

Lepak punye lepak mkn nasik sumer...dah ade pulak yg berbunyik nak g mandi waterfall..si empunye bdn yang bercakap tuh tak sedar diri tuh padahal ktorg ni on d way nk balik KL..Sape lagi klu bukan "laki" aku jugak....Aku?? Biaselah peluang tuk mandi waterfall bukan sonang.. haruss ikut,ok. Dah lame tak berendam dalam air sungaii yang sejuk dan dingin..alang2 dah sampai ... walopun perjalanan masih jauh tu tp pedulikan demi berendam di air terjun..nak2 lagi cik abe aku mmg dah sawan nk berenang2 wlaupun tak pandai berenang2...My son lagilah..br ckp nk mandi jer kemain suke. Aku??? Berenang-renang ke tepian bulehlahh...

Tp adalah amat malang skali sbb smpai jer ujan lebat lah pulak...tungulah jugak demi memuaskan ati..ujan berenti je..cargas mandi..tp smpat celup2 kaki jelah sbb mase agak terhad. Tak puas ati nih..nak kene dtg lagik. Paling tak, balik KL..carilah Sg. Congkak ke Ulu Yam ke tuk berendam lelame..Blk mandi, ari pun dah nk mlm..so cancellah agenda utama memetik2 tuh.. kenalah tggu musim depan...jadi x dpt lah ktorg merase buah rambutan bagai..

Pic ahli2 rombongan...tp byk yg tgk dari jauh jer..

Sempatlah celup2 kaki skit2...dptlah jugak sejukkan badan

Budak yang sangat beriye nak mandi ni..akhirnya meraung2 bile diletakkan dalam air...
Cess buang karan btul..air sejuk pun takut..

Thursday, December 10, 2009

Tournament

Cite ni berlaku mase ari raye aji yg lalu....
Almaklumlah raye aji..so, x delah gaduh sgt nak g beraye umah sedare mare, kawan bagai.
Mule ktorg g jenjln kat Parit Buntar cari barang...sampai je kat umah, abg ipar aku ajak cik abe aku g main bowling...Wow...menarik..seperti org mengantuk disorong kan bantal. Nak2 plak mmg dah lame tak pijak lane n pegang bola bowling tu. So, per lagi cargas..dandan tu bersiap tuk ke Pacific@ Mega Mall Penang sbb tu je tmpat yang agak dkt dan senang pegi dr kampung aku..Kat Tepeng...cam x best je. So, ktorg pun konvoy 4 bijik kete ke Pacific...Dah sampai sane ade pulak perut yang mintak didisi...ngade2 btullah diorg ni dah la aku x sesabo nak tunjuk talents nih...muahahaha...So, sgghlah kat Pizza Hut.Padan muke sape suh gatal nk makan..kan ke korang kene blanje aku..hik..hikkk..rasekan.

Pas mkn..g solat Asar...n time's to play...
Meh aku tunjukkan pic mase kat sana ngan bermcm2 aksi...

Nie sebahagian dr kaum kerabat Abu Bakar Family.
Bertarung 2 group..
Time ni dah sawan masing2 nak tunjuk bakat...Fight masing2 nak strike. Salah sorang nye...tulah tak len tak bukan...laki aku jugak..Tgk jelah dia nyer aura..skell tak hengat. Bergegar lane...Boleh pecah lane dgn dentuman demi dentuman...Strike?? Ade lah sesekali...
Masing2 teruje tgk dier nye aura....skill mcm profesional..cayalah.
Hahaha...time nih mmg ketawe beramai2...nampak sgt skill je lebeh.
Ni pulak keje abg aku kat blkg tabir...sebuk menggayekan ank buahnye. Amacam der gaye tak?

"Ape punye bola lah diorg ni main?Nak tendang x boleh...nak angkat tak larat..nak baling lagi lah tak mampu...sonang2 duduk jolah."

Time ni dah kusut menunggu sbb semua nye tak nyedor diri main smpai mlm..

Wajah2 pengasuh yg terpakse melayan kerenah waiz semase mak dan apaknye sebuk ber"bowling".


Lane problem nyer pasal free2 jer ktorg dpt main ber"games2'...nih klu aku tak perambat budak2 ni blk mau tido jugak kat sini..Sampai umah kul 12 mlm...sume keletihan mengangkat berkilo2 bola..haaahaha...tggu nx tournament lak.

Wednesday, November 25, 2009

Selamat Hari Raya Qurban buat semua...

Anda pembaca blog saye?? Peminat? Pengikut Setia? Sekadar singgah2 menjamu mata..
mahupun silent reader...Muahahah..cam perasan jer. Ade ke pembace? Ade aku kesahhh..

Biar xde yang bace pun...namun aku tetap nak ucapkan "Selamat Hari Raya Qurban buat semua pembaca dan buat diri aku sendiri..Heheehe..sungguh kasihan saye...

Biarpun tak semeriah Aidilfitri...namun kehadirannya tetap dinantikan...Ampun maaf pada semua andai ada tersalah kata..terlanjur bicara...terkurang bahasa....tersilap eja..Semoga semuanya ceria menyambut kedatangannya...Pada yg dah bercuti atau yg nak balik kg...hati2 di jalan raya. Daa...

Tuesday, November 24, 2009

Taman Mini...

Semenjak dua menjak ni…xde aktibiti lain yang lebih berfaedah melainkan berkampung di umah baru...Bagaikan tak sah klu ujung mggu x ke sana…walhal xde bende pun….dah la kosong tp saje jelah melepaskan rindu..Nak pindah nye belum tentu bile...Asalnye saje2 je nak g tapi memandangkan x mendatangkan pekdah klu tercongok je kat sana...so, ktorg decide tuk berhujung minggu dgn agenda mengecat umah dan menanam pokok...

Name pun ari Ahad...jdnye jenuh jugak ler mencari kedai yang open. At last jumpe jugak kedai "TUKUL" nih. Dlm sebuk2 pilih cat tu..sempat jugak si kecik nih layan pose...Tgk lah siap bende alah dlm flush tu disangkanye bola...nak tak nak layan jelah....
Ni pulak si penyibuk no.1...si ayah sebuk test defect...dia pun sebuk nk jadi technician kat sinun..
Aktibiti menanam pokok dah bermula....
Tgk jelah gaye cik abe aku nih bukan gaye tanam rumput tp dah rupe org pasang carpet.hehehe.
Tunjuk bajat sket. Nak jugak posing tu...cam x ikhlas jerk tanam pokok tu.

Dann...inilah hasilnye..dapat jugaklah ktorg bercucuk tanam menghiasi laman sekangkang Waiz tu.. Risau lak nak tinggal..Harap2 pokok same rumput carpet ktorg tu iduplah.Almaklum jelah tangan pun xde bakat sgt bercucuk tanam nih.Gamba agak gelap sbb dah senja.
Aktibiti mengecat umah terpaksa di postpone ke next2 week bcoz x cukup masa...Nampak gayenye pas ni akan byk lagi cite psl umah..dan umah dan umah lagi..Ade yg dah muak??Ade aku kesah...Nama pun blog aku sukatilah kan aku nak tulis per. Muahahhahaha...mcm acik sorg je yg ade umah, kan?

Friday, November 20, 2009

Nur Kasih..

Seperti smlm..ari ni aku nak jaja lagi cite kesukaan kami...tak lain tak bukan Siri Nur Kasih. Aku tau korg kat luar nun mesti sawan gak tgk cite nih. Dedulu ktorg xdelah sawan sangat ngan cite ni..tup..tup...terus melekat. Aura btul..Skarang ni x penah miss..asal Jumaat mlm sabtu jer jgn harus kuar umah. Anak terune aku pun leh tahan gak..asal nmpak je nur kasih kat tv tu mulelah kuar nyanyian dia nur...yaa...acihhh..dlm bahasa dia..heeehe...dia pun peminat gak tau..

Pd aku cite ni buat aku tertarik bcoz lighting n jln cite nyer...Dr segi lighting n shoot mmg aku salute abesslah. Lain dr yg lain. Tu yg buat ktorg gile ngan cite tu..tgk environment nyer lak tingat bendang kat kg nun..huhuuu...syahdunye. Pastu jln citenye pulak tip top...mcm cite lam novel...maklum jelah penulis skrip pun si penulis novel..Pengarah ngan Penulis mmg cukup rase...

Nengok hero nyer lak aduyai..tgk kealiman si Aidil ngan keromantikan si Adam tu sah2 le jadi hero pujaan ramai nyer. Tapi yg buat ktorg makin gile is bcoz kegilaan watak si Sarah tu. Gile muke talam tul lah die. Tobat aku..klulah muncul lam idup aku..kompom kene parang je...ishhh..ishh..tertanye gak aku, "Wujud ke minah mcm tu??" Klu wujud pun jgn kacau idup aku dah le.

Klu x silap cite ni shoot kat kampung cik Lina Melody...Hello everybody uolls knal ke sape si Lina tu? Klu korg knal..dia penah mention kat aku Driver Teksi yg bwk Adam lam citer tu, bapak dia tau..Fufuiyohh...Bapak Lina@ Pak Leman dah jadi pelakon wehh...same glemer cam anak dia. Ahak..ahaks...Taun dpn ley dpt award nihh...Hehehe..pd yg tak knal korg wat2 knal jelah..

Ok..enough...bkn ley dpt komisyen pun cite panjang2...so, kite tggu jelah apelak kesudahan cite ni..Mlm ni harus melekat dpn tv3,k...

Hooohooo...Nur...ya..acihhh....

Thursday, November 19, 2009

Blogger Boy


Promo times...anda kenal siapa jejaka di atas???

Wargh...hampir2 naik sawan bile dpt tahu "Blogger Boy is back with season 2". Yang paling naik sawan dah tentulah si hubby aku...Kali ni mmg klu blh x leh miss langsung dgn siri Blogger Boy nih...Pd korg mgkin cite ni tak mashyukk mane pun...tp pada ktorg yg mmg teramat suke dekat si Budi @ Qi qushairi ni mmg tertunggu-tunggu kemunculannya...Semenjak siri Destinasi Budget dulu lagii ktorg mmg ckp setia dgn dia...So, mmg fruzz bile Destinasi Budget dah stop...terubat dengan kemunculan Blogger Boy tp tu pun ditamatkan...kuciwa rasanya.

Anyway..."Blogger Boy is back with season 2"....suka ya hamat..Utk pengetahuan uols yg blum tahu..ni aku nak mklumkan..ekcelli blog bloggerboy.com ni mmg exist tau...tak caye sile klik kat sini...ala-ala komik gitu. Tapi aku tak pasti pulak samade cite ni diadaptasikan dari blog ni or blog ni yg diadaptasikan dr siri blogger boy. Yg penting...aku mmg salute pd creator blog ni n kaum kerabat yg menjayakan dis siri...especially my super hero..ahak..ahakkss..

Cute kan template nye??Ni rs nk tukar template nihh...

Mlm ni tgk le cik abg aku tu kompom lum kul 9.30 dah tercongok kematu dpn 8tv...Layanzz...Klu rs nak kono lompang silakanlah tukar channel lain. Pd yg lum penah layan...silakan layan, k.

Monday, November 16, 2009

What is this???

Dah lama bangat aku nak publish video cenggini…tp nak menghasilkannye kemain susah lagi…Mana tak nye, asal aku nak rakam je video budak kecik kompem dia pun sebuk jugak nk pegang camera. Sudahnye aksi aku lak yg di rakamnye…Tak kan video aku lak yg korg nak tgk kan? Nehi..nehi...Bagus gak dia tak suka x-pose dpn camera ni. Itu tandanya tak kejar glamer…bagus..bagus…

Bagaimanapun aku telah berjaya memujuk dan mencuri aksinya…lalaalalala…Ni yang aku smangat nak tunjuk ni..

Memule kene tunjuk pic ni dulu…Ini adalah buku adiah dr Mak Ani@maksu nya lebey kurg sempena besday nye yg ke-2 ari tu. Time kasehh...sok-sok bagi lagi..


So...watching time..bijak jugak anak aku ni rupenye...
video

Ini lak bile dia dah busan asek kene soal je...
video

Thursday, November 12, 2009

Bijak..bijak..

Ari ni kite blajar mari mengenal anggota badan yer adik-adik...
Duduk...duduk..duduk..Dudukkk..(dlm tone Upin)...

video

Wednesday, November 11, 2009

Hadiah besday ku...

This year prezen...

Uppss...cite lame cume br berkesempatan jer aplod pics.. Bukan niat aku nak riak...bukan juge nak menunjuk...Tp terase sangat-sangat berbesar hati...

And I'm rite here juz 2'say "Thanks to my lovely hubby" bcoz telah menyeprisekan dan mem"prezen"kan isterinye yg tersayang prezen nih sempena besday aku yang ke ?? ( Harap maklum ye besday aku dah pun berlalu bln lps…makenye adiah nih pun aku dpt bln lepas…)

Dalam time kaseh tu pun nak jugak aku ngomel ni…
“Napelah susah2 membazir belikan aku ray-ban yg aku sndiri x tahu bape hargenye ni..tp aku syak mesti mahal kan??Hehehe…Padahal dia bukan x tahu aku ni bukan lah “stylo” orgnye...tp nak wat camne kan…klu dah Pereka Fesyen aku yg sorg ni dah adiahkan. Makanye haruslah aku sbg Isteri mengikut Stylenye. Klu ikutkan style aku…beli je dekat Downtown ke..Uptown ke...Chow Kit ke…Pasar malam pun melambak yg tiruan..alah yg aku dok pakai dedulu..x payah la nak Esprit2 bagai (Cewah nak jugak mention tue)… Pastu..duit lebih leh la beli ape2 yg patut tuk umah baru…tak pun buat beli handbag baru lagi…hehehe…ceis dasar tak tahu di untung betul...
Upss.. ampun maaf ye tuk suami ku…gurau je. Kang der plak taun dpn tak merase adiah besday lagi…

Anyway, Time Kasehh ye kpd sang suami ku…jgn serik bagi prezen laie. Lain kali klu nak bg prezen ajak mama skali pilih ye…( Leh pilih yg mahal2 tak?) Teng..teng..teng…"

Dah kate sepek baru...pagi2 on d'way pegi keje pun harus melaram....silau wehh..Nih namenye gile melaram...Agak sesuai tak??Skali pandang mcm mate lalat la pulak...

Tuesday, November 10, 2009

Rujuk en3 "Hari yg ditunggu"

Seperti mana kenyataan aku smlm... Setelah beribu-riban duit KWSP, Saving n gov loan yang dikorbankan... Setelah hampir 2 ribu hengget, interest yang dikenakan...Akhirnya, pada tanggal 09-11-09 (Date yg sgt canteekk), 14 set anak kunci ini telah berada di dalam genggaman.

Kunci apekah???Adekah kunci opiss?? Kunci kereta??Nehi...nehi... Alhamdulillah, dgn adenye kunci ini di tangan..make "Pink Caler" itu tlh SAH menjadi milik kami. Owhh..sangat seronok apabila 14 set anak kunci ini telah bertukar tgn. Ini beerti si "Pink" ini telah sah menjadi hak mutlak kami. "Pink" yang ku dambakan...waloupun agak kurg berkenan dgn ke"pink"an itu...tp aku sgt gumbira...

Siapakah sebenarnya si"Pink" yang ku maksudkan??? Adakah si kurus Pink Panther??? Owhh....tidak sama sekali...Inilah yg sebenarnye yang ku rindukan..yang ku dambakan... Pertama kali ku 'publish'kan di sini buat tontonan umum... Inilah bakal bergelar "Rumah ku, Syurga ku".
Hambik ko..skali dapat rumah kaler Pink..nak kate aku pencinte Pink, tak jugakk...tp semua nih disebabkan tersalah decide lot..konon nak pilih dr segi kedudukan matahari...nombor lot cantekk..view cantekk..last2 dapat type kaler pink bukan hijau lumut sepeti yg diidamkan...kat blakang2 lak tu. Tp tulah kan klu dah namenye rezeki. Pilih lain..buleh jd dpt lain.

Anyway, syukur ke hadrat Illahi..akhirnya kami telah berjaya memiliki rumah idaman sendiri...Biarlah sebidang tanah yg hanya sekakang kera...biarpun tak seluas dan tak semewah banglo tp aku puas kerana kami tak perlu lagi menghabiskan wang utk membayar sewa bulanan rumah...dan yg penting kami akan bertapak di atas tanah milik sendiri...

Dengan sahnya hak milik ini....maka dengan ini..aku umumkan "Selamat Tinggal Bandar Kajang..." Aku akan berhijrah ke tempat baru..Semoga penghijrahan ini akan menjanjikan satu kehidupan yang lebih baik, kebahagiaan dan kegembiraan yang lebih berbanding skrang...(Cewahhh...tak cukup bahagie ke aku skarang??? Jgn salah tafsir laks) .

Yang pasti penghijrahan ini akan membuat aku terpakse "CUT" off segala kemewahan shopping moping aku...Owhh...tiada lagi tiap bulan bersalin baju...tiada lagi makan mewah...tiada lagi shoping mopping mengabeskan duit....semua itu terpaksa aku korbankan demi menghiaskan rumah seperti mana yang ku idamkan..Heehe...verangan jer nak buat tu..nak buat nihh...tp poket asekk bocor jer...Abess camno??

Ade sesiape mau jd banker ke?? Syian kat aku...bile agaknye impian kan jadi kenyataan?? Saborr...

Monday, November 9, 2009

Surprizee...

Apakah sebenarnya????
Dah membuyut??or Good News?
Mesti ade yg tertanye2 adekah aku dah mengandung lagi??
Seronok..teruje..aku bakal dpt 2nd child.
Wah berite gumbire...diam2 jerk...Waiz bakal dapat adik..
Dah besar ragam pun budak tu..sesuai bonar lah dibagi adik...

sO...ade sape2 berani komen tentang gambar di atas? Silakan..
Hahaah dah agak dah x der mane korg brani komen.

Ekcelii tu pic mase aku "pregnant'kan si budak shinchan tu..
Tgh godek2 thumb, skali tercuit lak ngan pic tu..
Tingat time tu..tgh sarat mengandung...
Disebabkan aku dengar ckp org tua2 yg kononnye "Klu dah nk dekat2 mase tu...elok banyak2kan berjalan, senang nak bersalin nanti." (cewah..alasan jer tu..padahal mmg aku hantu bole time tuh..tp nk jugak kate org tua nyer alasan, durhaka btul)..makenye aku pun dengan gigihnye ngikut hubby aku g layan bola..Klu x salah Piala Malaysia'07 - Perak vs Selangor (klu x silap ler). Gigih ko menyelak kelibat manusia yg sangat ramai, mendaki tangga dan berjalan berkilometer demi mendapatkan tmpt duduk yg sgt stategik...Klu kire punye jauhnye aku jln..mmg buleh delivered kat situ jugak lah..
Yg pasti mlm tu Perak mmg kalah..Padan muke aku..
Dan yg paling x bestnye..aku terpakse bersalin secare Caeser...
Kan ke padan muke aku..tu lah name jer ikut petua org tue tp x kene tempat nye...
Pd yg membace jgnlah korang skali2 ikut petua aku nih...x menjadik pun.
So, ade baiknye korg g mendaki KLCC ke, Sogo ke..Mid Valley ke..tu mgkin jadik..hehehe.

Tuesday, October 6, 2009

Jalan-jalan raye...

Org len pakat2 jenjalan raye melawat sedare...Makan sedap2..Tp ktorg lein pulak melencongnye...

Tara...hajat di hati tuk bawak Waiz ke Zoo Taiping tercapai...Bkn destinasi sebenar...sekadar terlanjur mkn kenduri di Taiping...Asyik g melawat org jer...sian penghuni zoo ni x de sape nak melawat...Dengan rase perikebinatangannye..make ktorg pun pglah melawat "mereka" di sana.
Lgpun klu g umah org kene bg duit raye...kat sini ko jgn risau..xde sape nk mintak duit raye..

Hambik ko...pakai baju raye lagi tu.... Budak kicik nih lain cite nye..org bwk g Zoo tgk binatang...tp lain dibuatnye...terpakse lah layankan aje.Warga zoo yg sebuk beraye jugak...

Heppi Birthday My Son...

Nak citer ni...
1 ari b4 raye ---> "19 September 2009" yg lepas...genaplah usia Waiz 2 taun...dah besar dah bdk bushuk mama n abh ni...Makin banyak kerenah..makin nakal..makin menggelikan ati..makin menghibukan dan makin mendatangkan marah...itulah anak kesayangan kami...

Blm berkesempatan belikan prezen..maklum jelah apak n omak ek..sengkek nau pas raye nih..
Adiah pospone yer.Tp omak apak ek xdelah kedkut nau... sempatlah jugak ktorg celebrate besday Waiz ms ari Raye ke-4 bersame kaum keluarga. Tu pun tumpang majlis open house kat umah akak aku. Klu nk tggu open house kat umah lum tentu bil kalenye..dah semakin tue lak kang...Janji ade..

Ok..nyanyi beramai-ramai..muzik plezz...
"Allah selamatkan kamu....Allah selamatkan kamu....
Allah selamatkan Nuzul Waiz Irtiza...
Allah selamatkan kamu..."

"Happy birthday my Son...Semoga dikurniakan kesihatan yg baik...panjang umo..murah rezeki dan dilimpahi Rahmat-Nya selalu... Kehadiran mu penyeri buat mama dan abh...Keletahmu menghiburkan...Kenakalan mu mengusik hati... Tawamu meriangkan....Kaulah sumber inspirasi....Semoga Waiz membesar sebagai anak yg Soleh dan berguna...Ameenn..

Baju raye adiah dr Paksu dan "bakal Maksu"Pas selamat potong kek...sesi main bunga api bermula lagi....

Monday, October 5, 2009

Sesi fotografi....

Disebbkan sume org kat umah dah jalan beraye...make tertinggallah ktorg jer
kat umah...Dan disebabkan kebosanan yg teramat...make...x semena2 timbullah ilham tuk photo shoot... Ape lagi lokasi paling best adalah di halaman umah berlatar blakang kan sawah padi nun menghijau..Name pun org "bendang" kan.Lagipun harap maklum ye..taun ni xde budget nak ke kedai gambar yg charge bapak nyer mahal tu...tp pic yg di shoot lebey mantap dr gambar studio tau...x caye...u see ur self (sesuke je kan??)

Enjoyy d'picture....
Byk org kate anak terune ktorg ni fotostate bapak ek??Sila lihat di atas...Betul ke??


Hee..suke..teruje...btul2 suasana kampung...Ade lah sorg hamba Allah tu suh masuk contest...heheh...layak ke??Pertandingan ape? Pertandingan Mama Comel??Papa Comel??or Baby Comel??Agak2 picture mane lah yg jd pilihan. Vote plezz...

Friday, October 2, 2009

Suatu Hari di Hari Raya....

1 Syawal...hari yang dinanti. Alhamdulillah, selesai sudah sebulan Ramadhan. Mudah2an segale ibadat diterima. Habis Ramdhan + Syawal, maknenye duit pun byk yg terbang..ishishish..camne nak idup tuk nx gaji nih...tulah belanje x hengat...

Seperti yg dinyatakan sblm nih...1st day raye di umah mak abh aku..Sgt meriah sbb leh
dikatakan kesebelas ahli keluarga aku termasuk askar2nya balik kg. Walopun ade gak sorg dua yang tercicir sbb tak dpt ct raye..raye tetap meriah. Biaselah family besar cam family aku nih mmg susah tu dikumpulkan smua...tp memadailah yg ade tu pun dah ckp tuk melobangkan lantai papan umah abh...ckp tuk gedebung gedebangkan umah n jdkan tongkang pecah...heehe...

Bising..gamat...tu sumer satu kemeriahan pada aku dan aku bersyukur dilahirkan dlm keluarga besar yg penuh dgn hingar bingar....Gaduh2 dah jadi kemestian..dan skrg lah masenye tuk kami saling bermaaf-maafan....pastu gaduh balikk...


Banyak pic menarik yg nak show tp disebbkan aku terforget tuk copy dr akak n abg aku...make berbekalkan pic yg aku snap dr hp yg serba x canggih nih...so, ini jelah yg mampu aku tayangkan tuk tayangan umum...huhu..sedihnye...xpe satu ari nanti akan aku tunjukkan jugak di sini.

Wat mase nih..layanzzz jer yg ade nih.

Wajah kesayangan hamba...kurg ensem sbb sampin lupe bwk blk kg...siann die.
Keluarga bahagia....
Pasangan sedondon...same cantik..same padan...
Wajah2 kepenatan beraye... Menanti kalau2 ade bas lalu..kot2 bley tahan..