Wednesday, November 25, 2009

Selamat Hari Raya Qurban buat semua...

Anda pembaca blog saye?? Peminat? Pengikut Setia? Sekadar singgah2 menjamu mata..
mahupun silent reader...Muahahah..cam perasan jer. Ade ke pembace? Ade aku kesahhh..

Biar xde yang bace pun...namun aku tetap nak ucapkan "Selamat Hari Raya Qurban buat semua pembaca dan buat diri aku sendiri..Heheehe..sungguh kasihan saye...

Biarpun tak semeriah Aidilfitri...namun kehadirannya tetap dinantikan...Ampun maaf pada semua andai ada tersalah kata..terlanjur bicara...terkurang bahasa....tersilap eja..Semoga semuanya ceria menyambut kedatangannya...Pada yg dah bercuti atau yg nak balik kg...hati2 di jalan raya. Daa...

Tuesday, November 24, 2009

Taman Mini...

Semenjak dua menjak ni…xde aktibiti lain yang lebih berfaedah melainkan berkampung di umah baru...Bagaikan tak sah klu ujung mggu x ke sana…walhal xde bende pun….dah la kosong tp saje jelah melepaskan rindu..Nak pindah nye belum tentu bile...Asalnye saje2 je nak g tapi memandangkan x mendatangkan pekdah klu tercongok je kat sana...so, ktorg decide tuk berhujung minggu dgn agenda mengecat umah dan menanam pokok...

Name pun ari Ahad...jdnye jenuh jugak ler mencari kedai yang open. At last jumpe jugak kedai "TUKUL" nih. Dlm sebuk2 pilih cat tu..sempat jugak si kecik nih layan pose...Tgk lah siap bende alah dlm flush tu disangkanye bola...nak tak nak layan jelah....
Ni pulak si penyibuk no.1...si ayah sebuk test defect...dia pun sebuk nk jadi technician kat sinun..
Aktibiti menanam pokok dah bermula....
Tgk jelah gaye cik abe aku nih bukan gaye tanam rumput tp dah rupe org pasang carpet.hehehe.
Tunjuk bajat sket. Nak jugak posing tu...cam x ikhlas jerk tanam pokok tu.

Dann...inilah hasilnye..dapat jugaklah ktorg bercucuk tanam menghiasi laman sekangkang Waiz tu.. Risau lak nak tinggal..Harap2 pokok same rumput carpet ktorg tu iduplah.Almaklum jelah tangan pun xde bakat sgt bercucuk tanam nih.Gamba agak gelap sbb dah senja.
Aktibiti mengecat umah terpaksa di postpone ke next2 week bcoz x cukup masa...Nampak gayenye pas ni akan byk lagi cite psl umah..dan umah dan umah lagi..Ade yg dah muak??Ade aku kesah...Nama pun blog aku sukatilah kan aku nak tulis per. Muahahhahaha...mcm acik sorg je yg ade umah, kan?

Friday, November 20, 2009

Nur Kasih..

Seperti smlm..ari ni aku nak jaja lagi cite kesukaan kami...tak lain tak bukan Siri Nur Kasih. Aku tau korg kat luar nun mesti sawan gak tgk cite nih. Dedulu ktorg xdelah sawan sangat ngan cite ni..tup..tup...terus melekat. Aura btul..Skarang ni x penah miss..asal Jumaat mlm sabtu jer jgn harus kuar umah. Anak terune aku pun leh tahan gak..asal nmpak je nur kasih kat tv tu mulelah kuar nyanyian dia nur...yaa...acihhh..dlm bahasa dia..heeehe...dia pun peminat gak tau..

Pd aku cite ni buat aku tertarik bcoz lighting n jln cite nyer...Dr segi lighting n shoot mmg aku salute abesslah. Lain dr yg lain. Tu yg buat ktorg gile ngan cite tu..tgk environment nyer lak tingat bendang kat kg nun..huhuuu...syahdunye. Pastu jln citenye pulak tip top...mcm cite lam novel...maklum jelah penulis skrip pun si penulis novel..Pengarah ngan Penulis mmg cukup rase...

Nengok hero nyer lak aduyai..tgk kealiman si Aidil ngan keromantikan si Adam tu sah2 le jadi hero pujaan ramai nyer. Tapi yg buat ktorg makin gile is bcoz kegilaan watak si Sarah tu. Gile muke talam tul lah die. Tobat aku..klulah muncul lam idup aku..kompom kene parang je...ishhh..ishh..tertanye gak aku, "Wujud ke minah mcm tu??" Klu wujud pun jgn kacau idup aku dah le.

Klu x silap cite ni shoot kat kampung cik Lina Melody...Hello everybody uolls knal ke sape si Lina tu? Klu korg knal..dia penah mention kat aku Driver Teksi yg bwk Adam lam citer tu, bapak dia tau..Fufuiyohh...Bapak Lina@ Pak Leman dah jadi pelakon wehh...same glemer cam anak dia. Ahak..ahaks...Taun dpn ley dpt award nihh...Hehehe..pd yg tak knal korg wat2 knal jelah..

Ok..enough...bkn ley dpt komisyen pun cite panjang2...so, kite tggu jelah apelak kesudahan cite ni..Mlm ni harus melekat dpn tv3,k...

Hooohooo...Nur...ya..acihhh....

Thursday, November 19, 2009

Blogger Boy


Promo times...anda kenal siapa jejaka di atas???

Wargh...hampir2 naik sawan bile dpt tahu "Blogger Boy is back with season 2". Yang paling naik sawan dah tentulah si hubby aku...Kali ni mmg klu blh x leh miss langsung dgn siri Blogger Boy nih...Pd korg mgkin cite ni tak mashyukk mane pun...tp pada ktorg yg mmg teramat suke dekat si Budi @ Qi qushairi ni mmg tertunggu-tunggu kemunculannya...Semenjak siri Destinasi Budget dulu lagii ktorg mmg ckp setia dgn dia...So, mmg fruzz bile Destinasi Budget dah stop...terubat dengan kemunculan Blogger Boy tp tu pun ditamatkan...kuciwa rasanya.

Anyway..."Blogger Boy is back with season 2"....suka ya hamat..Utk pengetahuan uols yg blum tahu..ni aku nak mklumkan..ekcelli blog bloggerboy.com ni mmg exist tau...tak caye sile klik kat sini...ala-ala komik gitu. Tapi aku tak pasti pulak samade cite ni diadaptasikan dari blog ni or blog ni yg diadaptasikan dr siri blogger boy. Yg penting...aku mmg salute pd creator blog ni n kaum kerabat yg menjayakan dis siri...especially my super hero..ahak..ahakkss..

Cute kan template nye??Ni rs nk tukar template nihh...

Mlm ni tgk le cik abg aku tu kompom lum kul 9.30 dah tercongok kematu dpn 8tv...Layanzz...Klu rs nak kono lompang silakanlah tukar channel lain. Pd yg lum penah layan...silakan layan, k.

Monday, November 16, 2009

What is this???

Dah lama bangat aku nak publish video cenggini…tp nak menghasilkannye kemain susah lagi…Mana tak nye, asal aku nak rakam je video budak kecik kompem dia pun sebuk jugak nk pegang camera. Sudahnye aksi aku lak yg di rakamnye…Tak kan video aku lak yg korg nak tgk kan? Nehi..nehi...Bagus gak dia tak suka x-pose dpn camera ni. Itu tandanya tak kejar glamer…bagus..bagus…

Bagaimanapun aku telah berjaya memujuk dan mencuri aksinya…lalaalalala…Ni yang aku smangat nak tunjuk ni..

Memule kene tunjuk pic ni dulu…Ini adalah buku adiah dr Mak Ani@maksu nya lebey kurg sempena besday nye yg ke-2 ari tu. Time kasehh...sok-sok bagi lagi..


So...watching time..bijak jugak anak aku ni rupenye...
video

Ini lak bile dia dah busan asek kene soal je...
video

Thursday, November 12, 2009

Bijak..bijak..

Ari ni kite blajar mari mengenal anggota badan yer adik-adik...
Duduk...duduk..duduk..Dudukkk..(dlm tone Upin)...

video

Wednesday, November 11, 2009

Hadiah besday ku...

This year prezen...

Uppss...cite lame cume br berkesempatan jer aplod pics.. Bukan niat aku nak riak...bukan juge nak menunjuk...Tp terase sangat-sangat berbesar hati...

And I'm rite here juz 2'say "Thanks to my lovely hubby" bcoz telah menyeprisekan dan mem"prezen"kan isterinye yg tersayang prezen nih sempena besday aku yang ke ?? ( Harap maklum ye besday aku dah pun berlalu bln lps…makenye adiah nih pun aku dpt bln lepas…)

Dalam time kaseh tu pun nak jugak aku ngomel ni…
“Napelah susah2 membazir belikan aku ray-ban yg aku sndiri x tahu bape hargenye ni..tp aku syak mesti mahal kan??Hehehe…Padahal dia bukan x tahu aku ni bukan lah “stylo” orgnye...tp nak wat camne kan…klu dah Pereka Fesyen aku yg sorg ni dah adiahkan. Makanye haruslah aku sbg Isteri mengikut Stylenye. Klu ikutkan style aku…beli je dekat Downtown ke..Uptown ke...Chow Kit ke…Pasar malam pun melambak yg tiruan..alah yg aku dok pakai dedulu..x payah la nak Esprit2 bagai (Cewah nak jugak mention tue)… Pastu..duit lebih leh la beli ape2 yg patut tuk umah baru…tak pun buat beli handbag baru lagi…hehehe…ceis dasar tak tahu di untung betul...
Upss.. ampun maaf ye tuk suami ku…gurau je. Kang der plak taun dpn tak merase adiah besday lagi…

Anyway, Time Kasehh ye kpd sang suami ku…jgn serik bagi prezen laie. Lain kali klu nak bg prezen ajak mama skali pilih ye…( Leh pilih yg mahal2 tak?) Teng..teng..teng…"

Dah kate sepek baru...pagi2 on d'way pegi keje pun harus melaram....silau wehh..Nih namenye gile melaram...Agak sesuai tak??Skali pandang mcm mate lalat la pulak...

Tuesday, November 10, 2009

Rujuk en3 "Hari yg ditunggu"

Seperti mana kenyataan aku smlm... Setelah beribu-riban duit KWSP, Saving n gov loan yang dikorbankan... Setelah hampir 2 ribu hengget, interest yang dikenakan...Akhirnya, pada tanggal 09-11-09 (Date yg sgt canteekk), 14 set anak kunci ini telah berada di dalam genggaman.

Kunci apekah???Adekah kunci opiss?? Kunci kereta??Nehi...nehi... Alhamdulillah, dgn adenye kunci ini di tangan..make "Pink Caler" itu tlh SAH menjadi milik kami. Owhh..sangat seronok apabila 14 set anak kunci ini telah bertukar tgn. Ini beerti si "Pink" ini telah sah menjadi hak mutlak kami. "Pink" yang ku dambakan...waloupun agak kurg berkenan dgn ke"pink"an itu...tp aku sgt gumbira...

Siapakah sebenarnya si"Pink" yang ku maksudkan??? Adakah si kurus Pink Panther??? Owhh....tidak sama sekali...Inilah yg sebenarnye yang ku rindukan..yang ku dambakan... Pertama kali ku 'publish'kan di sini buat tontonan umum... Inilah bakal bergelar "Rumah ku, Syurga ku".
Hambik ko..skali dapat rumah kaler Pink..nak kate aku pencinte Pink, tak jugakk...tp semua nih disebabkan tersalah decide lot..konon nak pilih dr segi kedudukan matahari...nombor lot cantekk..view cantekk..last2 dapat type kaler pink bukan hijau lumut sepeti yg diidamkan...kat blakang2 lak tu. Tp tulah kan klu dah namenye rezeki. Pilih lain..buleh jd dpt lain.

Anyway, syukur ke hadrat Illahi..akhirnya kami telah berjaya memiliki rumah idaman sendiri...Biarlah sebidang tanah yg hanya sekakang kera...biarpun tak seluas dan tak semewah banglo tp aku puas kerana kami tak perlu lagi menghabiskan wang utk membayar sewa bulanan rumah...dan yg penting kami akan bertapak di atas tanah milik sendiri...

Dengan sahnya hak milik ini....maka dengan ini..aku umumkan "Selamat Tinggal Bandar Kajang..." Aku akan berhijrah ke tempat baru..Semoga penghijrahan ini akan menjanjikan satu kehidupan yang lebih baik, kebahagiaan dan kegembiraan yang lebih berbanding skrang...(Cewahhh...tak cukup bahagie ke aku skarang??? Jgn salah tafsir laks) .

Yang pasti penghijrahan ini akan membuat aku terpakse "CUT" off segala kemewahan shopping moping aku...Owhh...tiada lagi tiap bulan bersalin baju...tiada lagi makan mewah...tiada lagi shoping mopping mengabeskan duit....semua itu terpaksa aku korbankan demi menghiaskan rumah seperti mana yang ku idamkan..Heehe...verangan jer nak buat tu..nak buat nihh...tp poket asekk bocor jer...Abess camno??

Ade sesiape mau jd banker ke?? Syian kat aku...bile agaknye impian kan jadi kenyataan?? Saborr...

Monday, November 9, 2009

Surprizee...

Apakah sebenarnya????
Dah membuyut??or Good News?
Mesti ade yg tertanye2 adekah aku dah mengandung lagi??
Seronok..teruje..aku bakal dpt 2nd child.
Wah berite gumbire...diam2 jerk...Waiz bakal dapat adik..
Dah besar ragam pun budak tu..sesuai bonar lah dibagi adik...

sO...ade sape2 berani komen tentang gambar di atas? Silakan..
Hahaah dah agak dah x der mane korg brani komen.

Ekcelii tu pic mase aku "pregnant'kan si budak shinchan tu..
Tgh godek2 thumb, skali tercuit lak ngan pic tu..
Tingat time tu..tgh sarat mengandung...
Disebabkan aku dengar ckp org tua2 yg kononnye "Klu dah nk dekat2 mase tu...elok banyak2kan berjalan, senang nak bersalin nanti." (cewah..alasan jer tu..padahal mmg aku hantu bole time tuh..tp nk jugak kate org tua nyer alasan, durhaka btul)..makenye aku pun dengan gigihnye ngikut hubby aku g layan bola..Klu x salah Piala Malaysia'07 - Perak vs Selangor (klu x silap ler). Gigih ko menyelak kelibat manusia yg sangat ramai, mendaki tangga dan berjalan berkilometer demi mendapatkan tmpt duduk yg sgt stategik...Klu kire punye jauhnye aku jln..mmg buleh delivered kat situ jugak lah..
Yg pasti mlm tu Perak mmg kalah..Padan muke aku..
Dan yg paling x bestnye..aku terpakse bersalin secare Caeser...
Kan ke padan muke aku..tu lah name jer ikut petua org tue tp x kene tempat nye...
Pd yg membace jgnlah korang skali2 ikut petua aku nih...x menjadik pun.
So, ade baiknye korg g mendaki KLCC ke, Sogo ke..Mid Valley ke..tu mgkin jadik..hehehe.