Friday, May 29, 2009

Hanimoon lagi...

Jam dah pukul 5.15p.m..
Hari ni mau blk cepat.
Mau packing baju bcoz sok
ktorg mau pegi hanimoon lagi...hehehhh..
Bape banyak hanimoon daa...
Ni kali ke berapa???x hengat la.
Nak tahu kat mana??
Op kos lah tmpat sejuk
atas bukit..
Nx week kite continue....
Packing..packing..packing...

Di saat aku buntu..

Time aku ngah buntu ngan coding nih, ade je
minah nih musti nak ngaco aku...
Ceis nyesal laks aku suh dia upgrade ke sweet IM..
Dia lak ngenekan aku.
Dah xde bende len musti nak ajak aku perang ngan dia..
Tgk pebende dia dah buat kat aku..
Ampess tull...







Konon leh ilangkan tensen aku lah ni..
Xde manenyer nak ilang kebuntuan aku nih.
tp xpe ko tlh berjaye wat aku
jd mengong...hahhahaa...
Sesudah lah oiii aku nak wat kije nih..

Kan ke dah kene jerit tu...

Aku buzzzz ko kang..

Tuesday, May 26, 2009

Waffle @ Pancake...

Tibe2 tingat benda alah yg ktorg slalu
hadap mase kat kampus Seri Iskandar dulu.
Trus contact tokei resepi tuk dptkan resepi pan-cake nih..
sbb dulu ptg2 je, bile perut tgh bergodak mintak diisi,
nilah antara mknn tersedap yg smpat dibuat...

Nilah hasilnye setelah dioter2 resepinye..
Nmpaknye lebey sedap dr resepi tokei...Heehhee..
Terpuji sndri plaks...
Sape2 yg penah dok UitM kat Perak ngan aku n seseorg tu
compom penah rasenyerlah...
Klu nak tau resepi nih kene mintak izin tokei dulu...
Wahh..waiz pun kemain selera mkn nih..
Nx time leh buat lagi..
Credit 4 auntie Iza...

Alamak usb cable tetinggal laks..
nanti2 lah show off...

Friday, May 22, 2009

Bicara IT

"Pembangunan Laman Web menggunakan CMS Drupal"

Lebey kurang gitulah tajuk seminar IT yang aku hadiri ari ni..
Penceramahnye Ahmad Najib Habeeb dr Success Idea Enterprise.

Drupal nih pengaturcaraan web berkonsepkan
Open Source Content Management System(CMS).
Tp penceramah tu ckp Drupal nik lagi bezz dr Joomla.
Joomla pun aku x nah try lagik.

Tp due2 nmpak cam bezz je. .
Cam org x tahu programming pun leh buat nih.
Iye ke??Klu camtu sesuai sgtt tuk aku yg
x bape nak celik programming nih..
Name jer pegang title "F" tp ampess..
Xpe nanti aku try stady.
Ade minah nih dah janji nak ajar aku..
Hehehe..ko tunggulah.

Wahh aku pun dah pandai talk pasal OSS nih.
Maklumlah ngah seybuk kempen OSS kat
tmpat keje aku nih.
Dan aku secara x lgsung kene gak amik tahu..
Persediaan maa..mana tau sok2 kene pggil intebiu
senang nk jwb.

Tp klu korg nak tau banyak lg pesal OSS nih...
Silelah layan nih..kempen gak nih.
http://opensource.ukm.my/

Thursday, May 21, 2009

Merawat luka terpendam...

Tibe2 terlintas di radio lagu nih..
dan ntah tibe2 ati jd tersentuh laks dengan lirik lagu nih...
Ngan tibe2 aku pun terase nak upload kat sini..
Layan bluess jappp....
Tenangkan ati...




Merawat Luka yg Terpendam...
nyanyian Liza Hanim.

Merawat luka yang terpendam
Kesannya masih berdarah
Hendak ku tangiskan tiada pedih
Yang telah terjadi padaku
Pasrah aku terima

(Korus)
Kau hujankan penghinaan
Aku renjis kesabaran
Aku curah pertanyaan
Adakah bahagia nanti akan menyingkir hiba
Dalam ribut ada hina
Dalam tenang ada sabar
Dalam tangis sendirian
Berkemungkinankan bahagia nanti akan menyusur tiba

Bukan ku mengundang bencana
Juga tak ku menabur dosa
Tak dapat dinafi kebetulan
Dugaan menimpa diriku
Rela aku terima

(Ulang korus)

Tuesday, May 19, 2009

Nana tanjung Jr. baik punya gelek....

video
Klu ari Isnin malam Selase..ini le kejenye..
Coming from Penang....Showtime....
Nana Tanjung Jr.
video
Yang ni pulak pun isnin malam selasa jugak....menunggu je depan tv bila smpai time...
Bong....Bong....Bong...Bunyi lagu...

Besday surprize...

Ade la kan org tu slalu ngate aku camni…
“Mama nih x pandai betul buat surprise!!”
Ayat lagi riak “Klu nak wat surprise meh blaja ngan abh meh..”
Xpe aku redha je…
Mentang2 ler dia dah berjaye ‘surprise’kan aku..
Nak-nak pulak adiah aku dah kantoy ngan die..
Ape dia igt aku nak serender camtu je…byk plan lagi ni…
Kite tgk sape yg lebey terkujutt…..

Hehehe…sukeeenyee ade org terkejut sbb
mlm besday tu…smpai jerk at umah…
ade candle light dinner…
Ari besday lak…tup-tup dapat cupcakes dkt opis…
Lagiks..msk opis laks tercongok lak prezen nih..

Nak tahu per isi nye??? Wah dah x pandang jam lame yer.
Yg lagi bezz time bukak beg…ade laks bende nih..
U see now sape lagi pandai buat surprize???
Kan ke dah terkujat…
So..nak ngaku kalah tak?
Gumbiralah tu..

Note : Jangan ingat aku kejam sangat x bagi adiah langsung kat husby aku nih…Pakej tau…Hehe..sukeee nye bile dia gumbira...

Besday cuppy cakes...

Ni nak smbg cite smlm...
Taraa...sempena besday my husby yg ke 28...Aku telah mengoder 25pcs cup cakes...
dan telah meng'delivery'kan nye ke opis. Time kasih pd incik Ikmal n kwn2 JSB yg lain.

Cer tengok ni..compom telan air liur.Verry-verry yummpy n so tempting!

Cup cakes w cadbury choc...butter creme

Ni laks kasi zoom skit... Ayat-ayat cinta...

Aku dan Cuppy Cakes... Yeahh...5 star tuk Akak Nisa tokey homemade cuppy cakes yg tlh bersusah payah menghasilkan cup cakes nih.Decoration pun mmg tip top lah... Klu nak tahu kat mana aku order cup cakes yang meletops ni..silekanlah layan web ni http://www.anisbakery.net/..yg ni laks galerinye yg penuh dengan pic yg leh wat korg teruje http://anisbakery-photoblog.blogspot.com/ Cewah promote lebih lak..Tak de komisyen pun tau...Anyway, aku mmg pueh ati ler...

Tengok...budak comot yang sangat suke mkn kap cakess....


Monday, May 18, 2009

Ade cite

Ade cite best aku nak cite tp terpaksa postpone dulu..
Nak tahu nape??Sbb x akan jd surprize klu aku citer
skrg..
Xpe sok aku smbg cite..
Wachaa..

Friday, May 15, 2009

Kene tinggal..

Sedeynye...2 ari my husby xde..
Amboi-amboi sedapnye mkn angin sampai ke Perlis ..
Nak g Pdg Besar lagi tuh.
Jgn terlepas sempadan dah le...Danger!!!
Compom boring nih dok kat umah je..
Xpelah buah ati lg sorg tu kan ader..

Ok nak blk dah ni..Chaloww..
Nx week citer lagi..
Emmhh dis monday my laling besday..
Tunggu...

Thursday, May 14, 2009

Very touching...teruje..terharu...terkesima...

Fuh... sukar tuk gambarkan my feeling now..
betape teruje+terharu+touching+gumbire+suke+happy+segale-galenye...
Banyak tul kezutan-kezutan yg mmg mengezutkan aku di hari anniversary nih..(riaknye lam ati)
Sape tak teruje???
Klu tibe2 ade delivery a bouquet of roses trus ke meja ofis...like dis --->

Sape tak terharu???
Klu tibe2 msk kete ade gift sekotak coklat Famos Amos sedang menati..like dis --->

Sape tak touching???
Klu tibe2 husby balik umah...bawa sebiji kek Secret Recipe siap nyalakan 3 btg lilin
sbg tanda anniversary ke-3...like dis --->


Hehheee..hakikatnye semua di atas adlh prezen yang aku dpt
tuk anniversary aku smlm..
Bkn aku nak riak..tp aku terlalu vangga...
Fuhhh..betapa untungnye dpt husby like him..

Aku terharu..
I'm very appreciate wat u do 2 make me happy n satu je aku boleh ckp...
"Thanks a lot 4 ur big surprize n gift."


Wednesday, May 13, 2009

“Happy Anniversary !”

Tara!!!!Today is our 3rd Wedding Anniversary….
6 taun couple...3 taun kawin....Tahniah tuk diri sendiri...

Happy Anniversary !
Tengok!!! Kan aku dah ckp…my husby mesti ingat nyelah…
Konon2 aku x hengat ler nak wish..padahal saje jer nuggu
ucapan dr laling aku nih kot2 dia x ingat nak wish.
Hakikatnye bior pun penat pas game hockey kat UIA mlm td…
Bior pun sampai umah dah pukul 1.00 a.m…
Bior pun nengok muke aku dah mcm org kene sembelit…
Tp...ucapan Happy Anniversary ! tetap x miss…

So right here I juz want 2 dropt…
Thanks my laling….
U ar d’one I love and no matter wat,
I will 4 eva keep loving U
I’m so lucky to have you in my life
THANKS for filling my life with ur love
&
THANKS 4 everythingz!! "

Tuesday, May 12, 2009

REMIND me if I'm forget...

Sok My 3rd Wedding Annivesary. So,plezz remind
klu2 aku terlupe nak wish kat my husby.

Wah dah 3 taun aku kawin yerk..
Gaduh-baik-gaduh-baik pun still terasa cam pengantin baru jer lagi..
Ewah x nyedar lak anak pun dah nak msk 2 taun.
Tp pesalahnye...huband-wife mmg patut be like dat.
Ade preparation ke 4' celebrate tomorrow??
Sorry to say lah poket skrg nih memang ngah sangap..
Alahai x dpt ler nak g celebrate meletops nih..
AdiaH 4 My laling????Alamak cane nih?
Agak2 klu main postpone bln2 depan leh ke??

Agak2nye husby aku ingat ke annivesary ktorg besok?
Xde prezen pun aku x kisah sgt..(bunyik cam mgharap gak tu)
So ckplah kot
klu my laling ingat nk wish pun
Thanks GOD...

Citer Anniversary

Kat entry nih aku nak citer pasal ulangtahun perkahwinan aku yg lepas2…
Takdelah banyak taun sgt mklum ler taun ni pun Wedding Anniversary aku yg ke-3..

Taun 2007 – 1st Wedding Anniversary ktorg g hanimoon d’Bukit Tinggi & Padang, Indonesia… Time ni aku dah pegnant lbh krg 6 bln…Ms tu mak aku pun riso2 gak bile dengar ktorg nak g travel jauh..yelah ngan perut yang membuyut tu…Tp klu dah nama nak g jalan compom gigih…klu soh wat kije mulelah badan lemaulah…sakit tu lah sakit nilah.. manyak je excuse aku..Siap sanggup dptkan surat kebenaran@pengesahan doctor tu.. Heeehe..Sudahnye dpt le ktorg g..Si busyuk pun dapat gak lah numpang g makan angin waima lam perut laie..

Ngah membuyut camni…mkn angin pun bollehh.. Shopping pun bollehhh…
Taun 20082nd Wedding Anniversary celebrate kt kg ngan family aku skali.. Celebrate kali ni pakej. Maklum le besday my laling 18hb 5 dekat sgt ngan anniversary ktorg…so tapau skali lah ye. Ni pun konon2 nak wat kezutan tp kezutan yg x bape terkejut le coz awal2 lagi dah kantoy dek my laling.
Cer tgk ayat kat kek tu ..sebijik kek tuk dua event. Skali jalan je. Jimat wehhh…
Tahun 2009 - 3rd Wedding Anniversary lum celebrate laie..al maklum ler my laling verry verry da bz main hokey gitu...tggulah bile senang nanti...

Terkenang kembali di saat aku bergelar isteri…

Tanggal 13 MAY 2006 – tarikh yg sampai bile2 aku x leh lupe.
Special date di mana ari tu aku telah pun sah bergelar Isteri kepada Mr. Zulhairi b. Yusoff.
Bangga rase…

Tingat lagi time tu, aku ngah praktikal kat UiTM S.Alam…hari Nuzul Quran…laling amik aku bwk g Kajang.
Ingat kan nape..rupenye nak g kedai mas….2 bentuk cincin dipilih. 1 tuk melamar..1 lagi tuk ari bertunang..
Wahh terujenye kirenye aku dah dilamar…

Dec 2005 ktorg bertunang…
Plan nak bertunang 1 taun…tup-tup..mak mertua aku nak percepatkan..
Nak tanak ikutkan jelah.
Sudahnye pas 6 bln bertunang…majlis akad nikah n sanding diadakan..
Hahh…time tuk ulang tayang pic lak..aii sesekali layanzzz


Time nie
dah SAH jd bini org…cume ngah berdebar lagi menanti si teruna dtg tuk sesi batal air smyg..


Monday, May 11, 2009

Kisah 2 beranak di ujung minggu...

Camnilah keadaannye bile si abahnye sibuk mencuci kete...
Si anak plaks kaki penyibuk...
Pantang nmpak abhnye wat keje...
dia lagi laju nak menolong.
Layankan ajerr...







Angan-angan x hengat..

Semalam smpat g visit site umah baru..
Hampir 80% kot, dah siap.X sesabor lak rasenye nak pindah.
Location umah ni di Taman Impian Putra (bersebelahan dengan Seri-Putra dan berjiran plaks ngan Bukit Mahkota).
Dah naik umah tu br le nmpak dokat nar ngan highway n kolam..
Aduyaii big problem gak tu.Camne lah leh tersalah pilih kedudukan nih..
Nak wat camne sume dah setel..bkn le main tuka2..redha jelah.
Agak2 bile umah aku tu siap boleh ke klu nak renovate n decorate camni???

Kitchen Cabinet ala2 like dis….
Dining almost like dat.. Leaving hall kt bwh camni…
Leaving hall kt atas camtu…
Master bedroom laks camnu…
Bathroom cenggini… (ada pintu kace laie)
Agak2 Camner???
Jwpnnye: BOLEH klu ko pandai menyimpan n ko banyak duit...Muahahah..
D'conclusion is --->Nak buat per pun “Ukur baju di badan sendiri ye cik Timahh oii!!!"

Note: Gamba2 di atas dicurik di show house Fasa 6 Tmn Impian Putra… Hehehe..Impian ku seindah namamu…

Wednesday, May 6, 2009

Mother's Day..

Selamat Hari Ibu buat Ibuku yg tersayang..
Walaupun aku tahu mak aku x akan bace blog aku ni..
Tp aku nak jugak say samting...

Time kasihhhhh mak sbb lahirkan aku..
Time kasihhhhh mak sbb bela aku dr besor tapak tangan smpai dah besor gadang....
Time kasihhhhh mak sbb selalu masak yg sedap2...
Time kasihhhhh mak sbb selalu ingat, sayang n doakan aku..
Time kasihhhhh mak sbb selalu nasehat aku...
Time kasihhhhh atas segala-galanye...
Mak lah Ratu Hatiku...

Maaf mak, klu dah banyak menyinggung hati mak.
Maaf mak, sbb dapat kol je tuk ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Maaf mak, sbb dah lama x blk kg...
Rindunyeee...

Tuesday, May 5, 2009

Memblog...

Fuhh...dah lama nar aku x "memblogkan" diri nih...
So long time not rite anything...
Tingin plaks nak membebel....
Here I'm back 2 rite again wit d'new face...

welcamm back....