Friday, March 19, 2010

Ape yg dibuat ujung mggu..

Kali nih aku nak cite secare pukal ape yg family shinchan buat di kala ujung mggu datang menjelma..
Nak melepak lepuk kat umah..sorrylah bcoz asal ujung mggu ade je aktibiti yang x dirancang akan terdetik kat kepale nih..Kekonon je weekdays rancang nk dok umah...lepak lepuk kemas umah mengeluarkan peluh..sudahnye bile dah time, ade je sesi jln2 abeskan duit minyak kete..yelah kan nama pun ujung mggu..tu je time tuk bwk hero ktorg tu jenjalan..

Seminggu sblm minggu lepas...ktorg g building nih...ktorg pun x nah sampai sini sblm ni..
Nama building nih MATRADE..dkt area Jln Duta...
Ade ID Fair kat sana..dengar je interior design fair nih mmg teruje skitlah.sayangnye, poket lak nipis skrg nih..Pe pun sebb baiklah fair tu x sehebat n sebest fair homedex. So..xdelah ktorg menuai ape2 kat sana..Ni je hasil yg ktorg bwk blk...hahaha..mmg x kuar sesen pun.
Bilekah tgn ni akan bertambah menjadi 4??? Upss off topic.
Mggu lepas plak..terase gian nak mandi kolam..nak check in memane hotel..ala-ala x berkemampuan time gawat2 nih..Last decide g tido kat umah K.Nah..pastu soknye ley lah g tumpang bermandi-manda kat kolam umah ank buah aku kt Selayang nun. Dah odw br nak roger..tup2 my niece ckp, dia xde kat umah.. Disebabkan dah terlepas ckp nk g mandi kolam kat Waiz, naktaknak kenelah tunaikan. Klu tak...x abes2 bising menuntut sambil tunjuk perasaan. Pilihan terbaik, g KLCC..kolam free. Jdlah tuk bg  my hero lepas gian nk berenang (konon). Klu mak apak nyer nak turun skali pun bulehh, tp mau kene preeett..preett..tahu jelah mak-mak guard kat sana..jaga btul pool tuh.

Tu pun dah ckp puas ati bg seorg anak kecil ni..mandi kolam n bermain..
adalah sesuatu yg sgt besstttt...
Si abah yg tekun menyiapkan keje..
Sambung main lakk..
 Ari ahad lak...dpt kol dr sambedy ajak jumpe..konon nak dtg umah aku..jgn harap..neverr..tggu raye baru aku open-open umah aku ye. Tunggulah kot2 nx time aku invite2 b4 raye..buleh la serbu. Decide, jumpe kat Alamanda Putrajaya..Penat nk kepung hero tu..last2 ktorg lepak kat Mc'D...senang sket dia melekat kat playground tuh.

Dis samebedy yang aku mention tuh..pasangan kekasih cum "tunang"lah sekarang nih..Haha..cik eza n cikmal kesayangan dia...sorry terpublish lak gamba nih...
 
Ai...bile tgk korg..tingat zaman kat UiTM dedolu..x sangka menjadik jugak korg yerk..Tambah lak tuh aku lak ala ala match-maker nye..cewah kekonon. Iye ke? Pinjam motor le angkaranye.Nak tau lebey lanjut tanyelah empunye badannye. Tp tak sesialah..tgk..panjang jodoh korang kan..haishh terase bangga lak sbb berjaya menyatukan 2 ati..ewaahh..So, sesape yg xde partner2 tuh n nak aku jd match-maker ,leylah register on9 okies.

Tgk nihh x padan ngan kicikk...kemain lagi tunjuk bakat bwk moto..jgn merempitt sudah yer.
Okies, sampai sini je cite aku tuk miggu ni..nx week aku hapdate lagi..ape ktorg nak buat mggu nihh?? Hah..mcm2 plan bersarang kat kepale nih..tp ade agenda yg bestt yg akan dibuat..tunggu...

3 yang mengomen:

..izza.. said...

eh...kak an ke yg jd match maker???

Clark Pett said...

Kak An suke jalan2 la..anak Kak An pun dh besar.kih kih.

xeRoxiaTTe said...

izza>> Eh bukan ke?? Ala..la..la buat2 lupe nmpak..uhh bukan kot.

Pett> Yelah, uncle..waiz mmg suke jln2. Klu boleh nak g jln umah uncle tp lum ade untie..x bestlah.