Friday, June 18, 2010

Sedapnya makan kat Tupai-tupai

Tgari Jemaat ni klu x g memane kat sini lah aku melopong..
Nak tido perut tersangattlah kenyang nye..mate pun dah cam ilang ngantuk.
So, seperti yang dijanjikan....skali lagi aku muncul ngan n3 terbaru..Nah hambek ko 3 post lam masa 1 ari..
Jgn ingat aku xdo kojo..aku curik2 mase je nih..siap nyorok2 lagi..haha.

Td kan dah bg hint mau makan-makan di Tupai2...ekceli tupai2 yg glemer dah tentulah dkt Bukit Petaling Key El yg dkt2 ngan Dewan Bahasa nun. Tp, xdo maknolah ktorg nak g makan nun jauh di sana. Ramai yg mungkin tak tahu Tupai2 dah pun bukak cawangan dekat Bangi nih.. Tah bile ntah tp lam taun ni gak la.

Dah jenuh aku gugell pelan si Tupai2 ni tp tak jumpak..xley lah aku nak tepek kat sini.. Tp klu ade yg teringin gak nk dtg..sonang ajo..memule gugel UKM..peh tu klu jumpe UKM..seterett jerk ikut jalan nak ke Kajang. nama jln tu, Jalan Reko...peh tu sepanjang jalan tu tgk jerk belah kanan, hah nampaklah 1 kedai moto besar.. bukan moto yg besau..kedai tu yang besau... So, kat sebelah kedai tu nampak le sign board Tupai-tupai..hah kat situ le si Tupai tu duduk. Boleh membantu ke tunjuk arah aku ni?? Janji aku paham..yg dtg td pun xde yg sesatt...hehehe dah nama pun sume nye dok sini manelah nak sesatt..
Booking table 11.30a.m....ni mkn pagi namenye bukan lunch. Hehe..awal tu sbb nak mengejar solat Jemaat.. Tp tu janji Melayu...sok sek sok sekkk tup-tup pukul 12.30p.m baru cukup sume. Ktorg sumer der 20 org.. so ambik 2 table - 1 table sepluh org.
Jom tgk ape yg ktorg mkn..
Nasik puteh
Tomyam Campur
Siakap black pepper deep fried
Butter Prawn
Lemon Chicken
Kangkung Belacan
Sirap
Dessert - mix fruits
TotaL  : RM 400 (RM200 per table)
 Adakah anda rs berbaloi?? Ok kot..lgpun bukan aku yang byr sumenye .Tu hasil collection aku jadi along every month..lebih kurang 20 hengget sekepala..2 kaki..2 tangan.

Ni pulak antara muka-muka yang kelaparan, tahan tu mkn semekut kering semate...
 
Tu pengantin baru bace doa makan.
Ni pulak terlanjur dah makan2..so, bg duit collection kat pgantin baru lps masing2 dah kenyang. Kire penutup lah nih. Selalu bg pezen tp kali ni pengantin jenuh pk nak hadiah ape..Last2, susah2 nah hambik duit ratus2 ni. ko gilah kedai beli ape yg ko nak. Rasenye beli TV 42 inci pun boleh dapat, asalkan ko topup lagi 2700 hengget..

2 yang mengomen:

zulhairi said...

sikit nyer...tak berbaloi2 laa...kedukut punya tupai...meal tu cam utk 5 org je...

xeRoxiaTTe said...

hehee..itulah cukup2 jer..tak de lebih2 sumer licin.